La biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages acull la presentació de la reedició del llibre ‘Images d’Alger’ d’Alfred Figueras

144
Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)
Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

El llibre de l’il·lustre santfruitosenc inclou textos de l’escriptor francès André Gide

La reedició del llibre ‘Images d’Alger’ de l’artista santfruitosenc Alfred Figueras es va presentar ahir a la biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages. L’acte va comptar amb familiars del difunt artista i la presència de diverses personalitats com Cyril Piquemal, Cònsol de França a Barcelona o Lluís Cerarols, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha fet efectiu el projecte de la reedició de l’obra ‘Images d’Alger’ abans de finalitzar la la legislatura. Ahir la biblioteca santfruitosenca es va vestir de gala per acollir l’acte de presentació d’aquesta reedició. Una reedició que s’ha fet en dos formats de llibre diferents, un per a col·leccionista en edició de facsímil d’una tirada de 100 exemplars, de les mateixes dimensions que l’original i un altre en un format més versàtil per fer-ne una divulgació més extensible a tota la ciutadania.

La iniciativa va néixer a través de la comissió organitzadora de l’Any Alfred Figueras 2018 i que l’Ajuntament ha materialitzat. “S’ha fet una versió que és una reproducció fidel en quant a mides i en quant a format, del que va ser el llibre original l’any 1948, aquesta és l’edició limitada a 100 unitats i aquesta era la primera aposta. Però no volíem quedar-nos enquadrats només en una edició de museu, sinó que volíem que tingués una edició més universal, que tothom pogués tenir el llibre i s’ha fet aquesta edició també en format més petit”.

Segons Ignasi Torras, editor del llibre, els dos formats presentats són exactament iguals, només canvien les mides i la cobertura del llibre. “En aquesta ocasió hem volgut fer una caixa seriagrafiada amb l’emblema que ell va utilitzar per la coberta de la caixa contenidora. A dins de la caixa podeu trobar l’exemplar, editat amb tapa dura i forrat amb tela de roba, a manera i semblança d’aquella caixa contenidora que ell havia ideat pels 20 gravats.

Figueras va elaborar el llibre sota el padrinatge del Govern General d’Algèria i basant-se en extractes dels llibres Amynthas i Les nourritures terrestres de l’escriptor francès i premi Nobel de Literatura, l’any 1947, André Gide.

A la presentació oficial hi van intervenir Xavier Racero, regidor de Cultura, l’alcalde, Joan Carles Batanés, Lluís Serarols del Departament de Cultura, Jordi Figueras, fill d’Alfred Figueras, Ignasi Torras, editor del llibre i Montse Porta, representant de la llibreria Jaimes de Barcelona.