La biblioteca comença la temporada històricament

234

[ÀUDIO] La biblioteca municipal té programades diverses conferències de caire històric. Divendres passat va presentar el llibre La Guerra Civil al Montsec, de l’historiador sallentí Ferran Sánchez Agustí. Es tracta d’una obra que recull fets bèl·lics ocorreguts entre els rius Noguera Pallaresa i Segre: assassinats, desaparicions, tragèdies, represàlies dels uns i captiveris dels altres, en forma de testimonis inèdits.

En paraules de l’editorial lleidatana Pagès, La Guerra Civil al Montsec és una aproximació a les rutes i expedicions d’aquells, especialment cap Andorra, que temien per la vida, que no volien anar al front per por a morir o que buscaven passar-se a l’enemic per raons ideològiques.

Seguint amb el to històric, divendres vinent a les sis de la tarda hi haurà una conferència sobre escriptura ibèrica a càrrec de J. Ramon Ribera, especialista en desxifrar l’escriptura i la llengua dels ibers. Ribera és autor dels llibres Tartesios, íberos y celtíberos: sus escrituras y sus lenguas, i De Tartessos a Iberia: alrededor de su epigrafía religiosa.

I el dia abans, dijous 24 de setembre, hi haurà el club de lectura sobre la novel·la  La tendresa dels llops. El director de la biblioteca Quim Crusellas ens el recomana i ens explica el seu argument: