La delegació del Gobierno de España a Catalunya ordena a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages que hi col·loqui de nou la bandera espanyola. Ho ha fet a través d’una sol·licitut d’informe que ha rebut el consistori aquest dimecres. El document fa complir la Llei 39/1981, del 28 d’octubre, en relació a l’incompliment d’aquesta llei pel que fa a les banderes. Així, la delegació espanyola sol·licita la remissió a la Subdelegació del Govern, en el termini de vint dies hàbils, d’un informi que certifiqui documentalment i gràficament, el compliment de la Llei 39/1981, de banderes.

Actualement, la plaça de la vila disposa de quatre màstils per col·locar banderes i des de fa més d’una dècada onegen les banderes catalana, europea i la del municipi, sense que hi fos l’espanyola. Fins a la data d’avui, el consistori assegura que mai s’havia reclamat la seva presència des de la Delegació del Govern a Catalunya.

Després dels fets de l’1-O també es va retirar la bandera espanyola que hi havia a la sala de plens municipal on encara hi ha la catalana, l’europea i la municipal. L’alcalde Joan Carles Batanés té previst reunir als portaveus dels grups municipals després d’obtenir un informe jurídic peticionat.