Els camps de futbol dels barris manresans de La Balconada i el Xup deixaran de ser de terra per lluir gespa artificial a mitjà termini. És la mesura que va anunciar l’Ajuntament de Manresa d’acord amb el Pla de millora d’Infraestructures esportives a la ciutat. Aquesta mesura implica que la renovació de 3 camps de la ciutat corresponents a la Balconada, el Xup i l’Estadi Municipal del Nou Congost.

En el cas de la Balconada se substituirà la terra per gespa artificial i segons l’Ajuntament els treballa haurien d’iniciar-se a mitjans d’agost. Malgrat això, el club del barri manresà no vol fer-se il·lusions fins que els treballs estiguin enllestits. Albert Garcia és el president de la Unió Esportiva Balconada. 

En el cas del Xup, es canviarà la terra per la gespa artificial del Municipal del Congost, seu del Centre d’Esports Manresa de futbol, que a la vegada tindrà una nova gespa. Aquest moviment, tampoc acaba de satisfer al Xup malgrat que reconeixen la feina de l’Ajuntament. Francesc Álvarez és membre de la junta del club del barri, el Pare Ignasi Puig.

Els treballs de restauració i implementació de la gespa del Xup i el Congost s’haurien d’enllestir a principis de novembre. Mentrestant, els clubs no puguin utilitzar el camp. L’Ajuntament s’ha compromès a habilitar-los altres camps de la ciutat o de la comarca. Aquest paquet de millores implica una inversió de 800.000 euros.