La AMO de Sallent aprova les tres propostes a votació, que ara passaran al ple

117
Passeig de la Biblioteca de Sallent
Passeig de la Biblioteca de Sallent

Poc més de 70 persones van participar dilluns a la tarda de la 4a Assemblea Municipal Oberta de Sallent, a la Sala Vilà i Valentí. Allà es van posar a votació les tres propostes que portaven a votació els col·lectius del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sallent, Adona’t, i la Comunitat Musulmana de Sallent.

Així, es va aprovar per àmplia majoria la proposta del CDR Sallent de rebatejar el Passeig de la Biblioteca amb el nom de Passeig de l’1 d’Octubre, fent honor així al lloc on centenars de sallentins es van concentrar el passat u d’octubre per defensar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. També es va aprovar una altra proposta de canvi de nom, en aquest cas a proposta del col·lecti Adona’t, per canviar el nom de l’espai cultural de Cal Carrera (inaugurat al setembre per Puigdemont) per espai cultural Fàbrica Vella. Fàbrica Vella és com sempre s’havien conegut aquestes instal·lacions, on entre els segles XIX i XX van treballar més de 1.500 treballadors, la majoria d’ells dones. Per últim, la Comunitat Musulmana del poble ve veure com es va aprovar la seva proposta per plantar arbres i fer un carril bici al carrer Carretera entre els dos ponts. Una proposta que tot i ser aprovada, la regidora de Participació Ciutadana, Rosa Argelaguet, va dir que potser s’hauria de replantejar perquè ja hi havia un projecte per fer un carril bici en aquella zona.

Totes tres propostes seran portades, ara, al ple municipal del mes de desembre, on els grups polítics votaran per aprovar-les definitivament o no.