L’ACA dóna l’incident de la bassa de salmorres de Sallent per tancat

133
Zona afectada pel vessament de salmorra de la bassa FOTO.DAVID SALDONI
Zona afectada pel vessament de salmorra de la bassa FOTO.DAVID SALDONI

El col·lector de salmorres de la mina de Sallent que va vessar salmorra al riu després d’ensorrar-se una paret ja torna a funcionar amb normalitat i sense afectació al riu

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dóna per tancat l’incident a la bassa de contenció de salmorra que hi ha a la mina de Sallent, que es va produir divendres a la nit. Les màquines han aixecat i remogut la terra de la zona afectada més directament pel vessament. Així mateix, s’ha informat que no hi ha hagut afectació al riu, ni per l’aigua de consum humà ni pels peixos que l’habiten. L’alt cabal amb què baixa aquests dies el riu Llobregat ha ajudat a dissoldre ràpid la sal i evitar que s’acumulés. De manera que en els controls realitzats s’ha determinat que els nivells de conductivitat de l’aigua estan a nivells normals.

Així mateix ho ha informat la Policia Local de Sallent a través del seu compte de twitter:

Val a dir que la ACA és la propietària de la bassa de salmorres, que revisa anualment i on no s’havia detectat cap problema ni possible fuita d’aigua que pogués esquerdar la paret. Amb tot, l’organisme ha de determinar ara si repara la bassa o en fa una de nova. Unes actuacions que es faran amb caràcter d’urgència.