Pla mitjà del director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, Jordi Fosas, al pati del Casino

L’activitat professional tindrà un nou espai al centre de la ciutat.

En concret, el certamen oferirà 64 propostes artístiques, de les quals 41 seran estrenes. Una de les novetats és que l’activitat professional, que l’any passat va ser 100% virtual a causa de la covid-19, aquest any es farà de manera presencial en un nou espai al centre de la ciutat. Tot i això, l’activitat professional també es podrà seguir en línia per aquells professionals internacionals que no puguin viatjar. L’espectacle inaugural serà ‘Trencadís’, la primera proposta artística de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya.

La programació artística deixa enrere els 46 espectacles programats l’any passat i se situa en xifres del 2019, amb 65 propostes, de les quals 41 seran estrena. Fosas ha explicat que la programació se centra en tres grans eixos: els joves -artistes emergents que parteixen de l’arrel com a matèria primera-, mirades -d’artistes del món contemporani que incorporen la mirada d’arrel en les seves propostes- i present -centrat en el binomi educació i cultura-.Altres estrenes que es podran veure a la Mediterrània són el darrer treball del duet Tarta Relena o la proposta ‘Més lloc per a la fosca’, d’Elvira Prado i Carles Viarnés. Destaquen també les propostes familiars ‘UllsClucs’ o ‘Almanac 40’, la revisió del primer disc de La Murga. De les 65 propostes artístiques incloses a la programació oficial, 34 són de música i 31 d’arts escèniques i cultura popular i associacionisme. Pel que fa a la seva procedència, 42 són de Catalunya, 5 d’internacionals i 18 de la resta de l’Estat.

Fosas ha destacat també que aquesta serà una edició en què s’incidirà especialment en l’associacionisme de la cultura popular, un del sectors més afectats per la pandèmia. Per això, s’han organitzat un seguit d’actes com ara unes jornades per reflexionar sobre els nous reptes de l’associacionisme de la cultura popular i també tornaran a la fira les actuacions dels col·lectius de cultura popular complint amb totes les mesures previstes al Procicat.