Imatge. David Fernández. Fira de Santa Llúcia de Sant Fruitós de Bages 2015

Diuen que la primera Fira de Santa Llúcia a Barcelona data del segle XVIII. No va ser pas el cas de Sant Fruitós de Bages, que enguany celebra la seva onzena edició, però si que manté el mateix esperit. I tot i que la tradició marca que s’ha de celebrar el mateix dia de Santa Llúcia, el 13 de desembre -que el 2017 s’escau en dijous-, aquest cop es farà el diumenge 17 de desembre.

Aquell dia, la plaça de l’Església s’omplirà de parades del comerç local, d’artesans, d’alimentació i de decoració nadalenca, i amb un tió popular. Però també conviuran amb les activitats per a tots els públics que es faran a La Segrera al llarg del matí.

Així, la Fira de Santa Llúcia començarà a 2/4 d’11 del matí a la plaça de l’Església. Els gegants de la Colla de Grallers i Geganters de Sant Fruitós farà una ballada a les 12 del migdia, mentre que els més petits podran fer cagar el tió popular a 2/4 d’1. I abans d’anar a dinar, a 2/4 de 2 del migdia, l’Elenc Teatral dels Pastorets farà un ball de diables i pastorets per animar als assistents a veure les representacions dels Pastorets – que es faran els dies 26 de desembre i 6 i 7 de gener a les 7 de la tarda al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages.

La Fira de Sant Llúcia s’allargarà fins a les 3 de la tarda, i compta amb la col·laboració de l’entitat Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages.

 

Imatge. David Fernández. Fira de Santa Llúcia de Sant Fruitós de Bages 2015