L’11ena Fira de Santa Llúcia de Sant Fruitós aposta pel comerç local

117
Imatge. David Fernández. Fira de Santa Llúcia de Sant Fruitós de Bages 2015

Diuen que la primera Fira de Santa Llúcia a Barcelona data del segle XVIII. No va ser pas el cas de Sant Fruitós de Bages, que enguany celebra la seva onzena edició, però si que manté el mateix esperit. I tot i que la tradició marca que s’ha de celebrar el mateix dia de Santa Llúcia, el 13 de desembre -que el 2017 s’escau en dijous-, aquest cop es farà el diumenge 17 de desembre.

Aquell dia, la plaça de l’Església s’omplirà de parades del comerç local, d’artesans, d’alimentació i de decoració nadalenca, i amb un tió popular. Però també conviuran amb les activitats per a tots els públics que es faran a La Segrera al llarg del matí.

Així, la Fira de Santa Llúcia començarà a 2/4 d’11 del matí a la plaça de l’Església. Els gegants de la Colla de Grallers i Geganters de Sant Fruitós farà una ballada a les 12 del migdia, mentre que els més petits podran fer cagar el tió popular a 2/4 d’1. I abans d’anar a dinar, a 2/4 de 2 del migdia, l’Elenc Teatral dels Pastorets farà un ball de diables i pastorets per animar als assistents a veure les representacions dels Pastorets – que es faran els dies 26 de desembre i 6 i 7 de gener a les 7 de la tarda al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós de Bages.

La Fira de Sant Llúcia s’allargarà fins a les 3 de la tarda, i compta amb la col·laboració de l’entitat Col·lectiu de Recerca Històrica de Sant Fruitós de Bages.

 

Imatge. David Fernández. Fira de Santa Llúcia de Sant Fruitós de Bages 2015