Jutgen un membre de la ultradreta per amenaçar el director de NacióManresa

215
Eel director de Nació Manresa, Pere Fontanals, durant la concentració de suport. Jordi Pesarrodona, de fons. - Foto: ACN
El director de Nació Manresa, Pere Fontanals, Foto: ACN

L’acusat va amenaçar, presumptament, a Pere Fontanals, director del digital, i a un membre dels CDR, Abel Aguilar.

El judici va quedar ahir dijous vist per a sentència després de celebrar-se al jutjat d’instrucció número 1 de Manresa. Els fets, pels qual la fiscal demana una multa de 720 euros, van tenir lloc el passat octubre de l’any 2018. 

Durant el judici, Fontanals ha explicat que l’acusat va publicar una fotografia amb les seves dades personals i que llavors va rebre trucades amb insults i amenaces. Això va fer que el director de Nació Manresa tingués por de fer la seva feina o que directament sol·licités algun acompanyant quan havia de cobrir manifestacions de la ultradreta. 

 

L’acusat és un veí de Terrassa que, presumptament, hauria penjat al seu perfil de Facebook, una fotografia de Pere Fontanals i d’Abel Aguilar, membre dels CDR, sota la paraula “Wanted” i les seves dades personals. Fontanals ha reconegut sentit-se “coaccionat” i “amenaçat” tant quan sortia al carrer com en l’exercici de la seva feina. Per la seva banda, Abel Aguilar ha reconegut sentir por per ell i la seva família. 

 

D’altra banda, l’acusat ha negat l’autoria dels cartells, tot afirmant que només els va compartir afegint que “en informàtica és una analfabet”. De fet, la seva defensa considera que “només són publicacions de mal gust” i que no està provat que l’acusat sigui l’autor dels cartells. Per aquesta raó, la defensa demana l’absolució. Per la seva part, la fiscalia l’acusa de dos delictes d’amenaces lleus i demana per a cadascun d’ells dos mesos de multa, amb una quota diària de sis euros. 

Amb tot, l’associació “Bages pels Drets Civils” ha presentat un manifest de denúncia considerant que amb aquestes amenaces es vulnera el dret a la llibertat d’expressió. Pere Bascompte, membre de l’entitat, demana no passar per alt casos com aquest. 

 

A hores d’ara, el text supera el mig miler d’adhesions de periodistes d’arreu de Catalunya. També desenes de persones van voler acompanyar ahir a les portes dels jutjats a l’Abel Aguilar i el Pere Fontanals.