Jutgen l’excapellà de Sant Vicenç de Castellet, David Vargas, per casar una dona amb un mort

248

David Vargas, l’excapellà de Sant Vicenç de Castellet, ha sigut jutjat per casar una dona amb un mort per així accedir a la seva herència. Ara l’Audiència de Barcelona jutjarà l’exmossèn, juntament amb la dona i la seva filla, que va actuar com a testimoni del fals matrimoni.

L’Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el pròxim 28 de gener, el polèmic excapellà de Sant Vicenç de Castellet, David Vargas juntament amb una dona veïna del municipi i la seva filla per haver falsificat el casament. Ho han fet amb la seva parella sentimental després que morís sense haver deixat testament, amb la finalitat que fos nomenada hereva del seu patrimoni. S’estima que el seu valor és de gairebé 500.000 euros. Ara li tocarà al bisbat de Vic actuar com a responsable civil subsidiari.

De fet, l’excapellà ja es troba en presó provisional des del desembre del 2019. Recordem que està acusat de diversos delictes d’estafa, sobretot a gent gran, mentre exercia el seu exercici a la població bagenca, que sumen uns 3,5 milions d’euros.

Si tirem una mica enrere, els fets es remunten a novembre de 2008. L’acusada mantenia una relació sentimental amb un veí de Sant Vicenç de Castellet que va morir l’11 de novembre d’aquell any sense haver atorgat testament i sense tenir descendència directa, sinó únicament dos nebots com a parents més pròxims. L’acusada, però, no tenia cap dret d’obtenir l’herència. La dona, que vivia amb el capellà, van falsificar en dues ocasions la signatura del difunt en diferents ocasions per poder certificar un patrimoni legal. A tot això van fingir una cerimònia a la parròquia del municipi en data 1 de juliol d’aquell mateix any i abans de la defunció.

Amb aquesta simulació de casament i les signatures falses del difunt, el 17 de març de 2009 i d’aquesta manera es podia apropiar de l’herència. L’excapellà, la dona i la seva filla estan acusats d’un delicte de falsedat en document oficial i un delicte d’estafa agreujada. Tots tres s’enfronten a una condemna de 8 anys de presó i a una multa de 24 mesos a raó de 20 euros diaris.