Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Juny marca un descens rècord de l’atur al Moianès: 53 persones menys

Un altre mes consecutiu, i ja en van quatre, on les dades de l’atur van a la baixa. Això sí, normalment el descens era d’entre 10 i 15 persones. El mes de juny, però, la devallada ha sigut de 53 persones respecte el mes anterior. 

Moià és, amb diferència, la població on més persones han trobat feina al juny amb una variació respecte el mes anterior de 24 persones. La capital compta a hores d’ara amb un total de 307 persones sense feina i un percentatge d’atur que supera el 10 i mig per cent. Al costat positiu de la balança també hi trobem Castellterçol, amb 11 aturats menys. A Castellcir, l’Estany i Santa Maria d’Oló també baixa en 4 persones, cada poble. A Calders, el descens és de 3 persones, mentre que a Collsuspina i Sant Quirze Safaja la variació és de 2 desocupats menys. L’únic punt negatiu se l’endú Monistrol de Calders, amb 1 aturat més. Per la seva banda, Granera es manté igual que el mes anterior.

A tot això, la població que percentualment registra una taxa d’atur més alta és Granera, amb un 17,7%, seguida de Monistrol de Calders amb un 16,8%. En canvi, Oló és, amb diferència, la població amb l’atur registral més baix: gairebé un 4%. 

Pel que fa al conjunt de Catalunya, l’atur també encadena un quart mes consecutiu a la baixa i ara el número de desocupats és de 445.862.

En concret s’ha reduït en gariebé 36.000 persones. El Secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, valora les dades amb un cert optimisme.

D’altra banda, Vinaixa demana responsabilitat a la ciutadania davant el nou pic de contagis que pot afectar a la recuperació del món del treball. Tot i això, confia que la campanya de vacunació actuï com a dic de contenció.

Amb tot, els factors més negatius de les dades d’atur d’aquest mes de juny són les xifres encara altes d’atur juvenil, de dones i de majors de 45 anys; i l’atur de llarga durada que segueix afectant a més del 60% dels desocupats.