Junts per Sallent proposa un pla de 500.000 euros per superar la crisi provocada pel coronavirus

137

L’equip de la oposició vol donar ajuts directes a persones afectades per un ERTO, autònoms, comerços tancats, infants, gent gran i entitats del municipi.

Junts per Sallent ha fet públic aquest dimarts la seva proposta de mesures per ajudar a superar la crisi provocada pel coronavirus a la població. Aquest fet va lligat amb la proposta conjunta de tota l’oposició de Sallent, de demanar un ple extraordinari a l’equip de govern, per tal de poder treballar entre tots els grups una proposta de mesures.

En el pla de mesures es marca com a objectius poder atendre les emerències provocades pel coronavirus i d’aquesta manera està al costat dels col·lectius més afectats i vulnerables. Segons el portaveu de Junts per Sallent, David Saldoni, assegura que “és el moment d’afrontar una crisi molt important, i s’hade fer el possible perquè les botigues tornin a obrir, i els treballadors puguin recuperar la feina”.

Entre moltes mesures que es proposen des de l’oposició destaca la de tauletes i xarxa oberta perquè tots els estudiants puguin seguir la formació a distància i també per la companyia i seguiment a la gent gran. A més, també incentiven a donar ajuts directes per contribuir a pagar la quota d’autònoms i el lloguer dels comerços tancats. Amb tot, també demanen el xec de compra a les botigues de Sallent de 100 euros per totes les persones que es trobin en ERTO o atur provocat per l’emergència.

El pla que proposa l’oposicó conté un pla de finançament i de costos valorat gairebé en 500.000 euros. Aquests diners es proposa finançar-lo amb els estalvis del pressupost actual que no s’executen, com per exemple la festa de les enramades, estalvis de subministraments, etc i els diners necessaris dels estalvis de l’Ajuntament, que són de més de 3 milions per despeses generals.