Junts pel Sí proposa Mirella Cortès, Josep Lluís Cleries, Elisabeth Abad i Bernat Picornell com a senadors

186
Mirella Cortès votava, ahir, a l'antiga Biblioteca Municipal de Sallent.
Junts pel Sí ha fet oficial la seva proposta de senadors per designació del Parlament de Catalunya. La confluència sobiranista ha posat damunt la taula els noms de Josep Lluís Cleries Mirella Cortès, Elisabeth Abad , i Bernat Picornell, perquè siguin senadors per designació del Parlament de Catalunya.
Mirella Cortès serà, així, la primera sallentina al Senat. Mestra de professió, va ser alcaldessa de Sallent entre el 2003 i el 2007 i regidora fins a l’any 2015. Josep Lluís Cleries ja va ser senador l’anterior legislatura, també per designació autonòmica. Elisabeth Abad va ser diputada al Parlament durant la IX legislatura i directora del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). Bernat Picornell ha estat secretari nacional d’Organització de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i actualment és vicepresident del  Consell Municipal de Cultura de Sant Cugat del Vallès.
El sistema polític actual permet que el Parlament de Catalunya designi vuit senadors més dels que s’han escollit a les urnes.