Esquerra és la força més votada al Moianès

Les eleccions municipals han deixat un nou mapa polític al Moianès. A escala de vots, les forces vinculades a Esquerra milloren els resultats amb 2947 vots a tota la comarca (452 més que el 2019) i aconsegueixen ser la força més votada i aconseguir la majoria absoluta al Consell Comarcal.

Junts és la segona força més votada amb 2077 vots (192 menys que el 2019). El PSC és la tercera força més votada amb 428 vots (26 vots més que el 2019). Castell en Positiu en suma 375 i pateix un fort retorcés respecte al 2019 aconseguint 441 vots menys. En la mateixa situació es troba la CUP, que només es prenotava a Moià, aconsegueix 253 vots (perd 504 menys que el 2019).

Junts és la primera força a cinc municipis del Moianès.

Si ens fixem en les dades poble a poble, les forces vinculades a Junts és la força més votada a Castellterçol, Calders, Monistrol de Calders, Collsuspina i Granera. Les forces vinculades a Esquerra guanyen a Moià, Oló, Castellcir, i l’Estany. A més  a més, El PSC aconsegueix l’alcaldia a Sant Quirze Safaja.

L’alcaldia en joc a Castellterçol

Els resultats electorals no deixen majoria a Castellterçol i un pacte podria decidir l’alcaldia. Connectem Castellterçol (vinculats a Junts), la formació encapçalada per Aleix Roca, és la força més votada amb 5 regidors. Castell en Positiu, amb Toni Massot al capdavant suma 4 regidors; i Esquerra amb Noemí Ció de cap de llista ha aconseguit 2 regidors.