La denúncia del PSC Sant Fruitós prospera i la Junta Electoral obliga a l’alcalde, Joan Carles Batanés, a retirar la pancarta i els cartells amb l’ampolla de Fairy

174
Imatge d'arxiu Ajuntament Sant Fruitós de Bages / Fotografia: Marcel Tarazona
Imatge d'arxiu Ajuntament Sant Fruitós de Bages / Fotografia: Marcel Tarazona

L’alcalde acata el requeriment de la JEZ de Manresa però no comparteix la decisió

Aquest dimarts al matí la pancarta de grans dimensions i els cartells amb ampolles de Fairy han deixat de lluir a l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. La Junta Electoral de Zona de Manresa va notificar aquest dilluns al cap de la policia local de Sant Fruitós que s’havien de retirar els elements que hi havia a la façana de l’Ajuntament.

L’avís, de caràcter immediat, ha arribat 12 dies després que el regidor del PSC de Sant Fruitós, Tomàs Casero, interposés una denúncia a la Junta Electoral de Zona de Manresa, perquè segons Casero no s’havien retirat els llaços grocs sinó que s’havien tapat, i també pel caràcter ofensiu de la pancarta que penjava de l’Ajuntament santfruitosenc. Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós, ha explicat a Ona Bages que accepta la decisió de la junta però que no la comparteix. “El fet és graciós no, perquè amb aquesta decisió de la JEZ, ens passa a dir a tots els catalans que un pot de Fairy és un element de campanya electoral de determinats partits. Agafem-ho així, a riure, perquè d’altra manera el que fa tot això és una mica de llàstima, però vaja jo he acatat la decisió”.

Així, s’ha retirat la pancarta que amb lletres grogues majúscules citava: “Retirem allò que el ple municipal va aprovar amb el 85% dels vots” i els cartells amb una ampolla de Fairy i l’expressió “Tu ja m’entens”. L’alcalde també ha qualificat la decisió d’antidemocràtica. “Això de dir que un Ajuntament no pugui tenir un símbol que representa el que pensi la majoria, jo això no ho trobo democràtic, jo crec que l’Ajuntament és de tots com dic, i pren les decisions que afecten a tots, però els ajuntaments no deixen d’estar governats per colors polítics i per idees polítiques, però bé és la meva opinió i crec que la comparteix algú més”, afegia Batanés.

Amb les eleccions municipals a un mes vista, la relació entre l’equip de govern format per Gent fent Poble i PSC, es va tensionant cada vegada més. L’últim precedent va ser el passat ple municipal, celebrat dijous, en el qual el PSC va abandonar la sessió, precisament com a protesta per la pancarta i els cartells que hi havien a la façana de l’ens.