Júlia Martínez: “ahir es veia menys gent i avui més policia, però la gent aquí no té por”

173

Júlia Martínez Berengueres, graduada en biomedicina i cursant un màster en business, és sallentina i porta 6 mesos vivint a la zona de Tower Bridge, Londres, a només tres parades de metro del barri de Westminister, on dimecres va haver-hi un atemptat terrorista que va acabar amb la vida de 4 persones i va deixar 40 ferits, alguns d’ells crítics.

En el moment de l’atemptat, dimecres a les 14:30h, la Júlia era a la biblioteca però aviat va adonar-se, per les xarxes socials, que algo estava passant, ella mateixa ens ha explicat com ho va saber i què va passar al seu voltant en aquell moment.

 

Segons explica la Júlia, que ha anat seguint el decurs del cas a la BBC; al seu entorn, la gent, sobretot els anglesos, estan evidentment tristos, tot i que en cap cas atemorits o espantats:

 

Els fets van passar al costat del parlament britànic quan un conductor va envair la vorera amb un camió i va atropellar desenes de vianants fins a xocar, i després en baixar del vehicle va apunyalar fins a la mort un policia i va ser abatut quan s’apropava a un segon agent.

A hores d’ara la policia anglesa ja ha identificat l’autor de l’atemptat: Khalid Massod, nascut amb el nom d’ Adrian Russell Ajao, un britànic de 52 anys que es va convertir a l’islam. Un atemptat, per altra banda, que ja ha reivindicat l’Estat Islàmic. La policia ha confirmat també la detenció de 8 persones relacionades amb els fets en 6 operacions a Londres i Birmingham. En aquesta ciutat del centre d’Anglaterra s’ha escorcollat un pis on suposadament vivia el terrorista, que hauria llogat el vehicle amb què va cometre l’acció al centre de la capital britànica . Els arrestats són 5 homes i 3 dones, amb edats compreses entre 21 i 58 anys, que la policia vincula en la preparació de l’atac.