La Fumera d’enguany arriba amb un catàleg de concerts variat. Amb el 5è any de vida de la festa major alternativa es vol donar diversitat a dalt dels escenaris.

Judit Neddermann era la primera artista que actuava a la festa. A causa d’unes angines l’artista ha hagut de cancelar el concert i en el seu lloc vindrà la santpedorenca Anaïs Vila. La cantautora estarà a Sallent avui dimecres a les deu del vespre (22:00h) .

Anaïs Vila va donar a llum al seu primer disc amb cançons pròpies, el gener del 2015, “Entre els dits”. El presentava amb entrades exhaurides a la Sala Petita del Teatre Kursaal de Manresa, després d’anys de trepitjar escenaris amb diversos grups de versions i passant per diversos estils. A través del seu treball discogràfic en solitari, Vila ha fet gira durant dos anys i mig fent una cinquantena de concerts per tot Catalunya. La santpedorenca ha finançat el seu segon disc amb una exitosa campanya de micromecenatge i ha fet la presentació oficial de “Fosc, cançons per veure-hi clar” a la Petita del Teatre Kursaal de Manresa, també amb les entrades esgotades.

Aquí us deixem amb una cançó de la cantautora.

Finalment, un dels altres artistes que pujaran dalt de l’escenari serà Ernest Crusats (La Iaia). Aquests són un trio osonenc d’indie-folk, liderat per Ernest Crusats i secundat per Jordi Casadesús (multiinstrumentista) i Jordi Torrents (bateria). Amb el grup han publicat dos àlbums, “Les ratlles del banyador”, i “On és la màgia?”. El 2011 van ser considerats el grup revelació segons la revista Enderrock.

Xavi Sarrià, present també a La Resposta, estarà present el dissabte a partir de les 22:30h, ja que anteriorment hi haurà l’Orquestra Tumultosa i Potato. Per concloure la nit, després de Xavi Sarrià, hi haurà el PD Barni.

El cantautor, per la seva banda, és membre fundador del grup valencià Obrint Pas. A part de la seva implicació amb la música també ha sigut col·laborador de Catalunya Ràdio i L’Accent i el 2008 va publicar el seu primer llibre de ficció “Històries del Paradís”, amb l’editorial Bromera. Finalment, el setembre del 2017 va publicar el seu primer disc en solitari després de la separació d’Obrint Pas, “Amb l’esperança entre les dents”. Aquí us deixem una de les seves cançons:

La Fumera també aposta per altres grups el Petit de Cal Eril, la Orquestra Tumultosa, Pau Riba entre d’altres.

Per tenir més informació podeu anar al seu web: www.lafumera.cat