En Juan Rivas i la seva parella, en Joan, tenien una idea abans que arribés el març de l’any passat: marxar a viure a Austràlia. De fet, ho tenien tan clar que van desfer-se de tot el que tenien i el 14 de març ja estaven a l’aeroport esperant el vol cap a l’illa oceànica. Lluny del somni, de provar sort a l’altra punta del món, van haver de tornar cap a casa.

El llibre, però, va néixer al mateix moment en què es comença a gestar el projecte a Austràlia, l’estiu del 2019. A partir d’allà, Rivas, va començar a escriure, però no amb la mateixa dedicació que al principi del confinament i 10 mesos després, Juan Rivas, presenta la novel·la ‘El misterio del mago‘, sota el pseudònim de Oliver Crook. Segons Rivas, “Oliver Crook és com el meu fill i donava més lliga’m aquest nom que el meu”. També explica que el nom de Crook no és triat a l’atzar. Així mateix ell ho explicava a La Central.

També assegura que volia que el 2020 acabes una mica millor. De fet, el mateix escriptor assegura que “la gent se la menja en un dia i ja demanen la segona edició”. A tot això el llibre és d’autopublicació i no ha anat a buscar cap editorial., segons Juan Rivas les editorials ara van “darrere dels influencers”.

Escolta l’entrevista a: