Una de les reunions per decidir com serà el nou espai jove.

L’àrea d’acció juvenil ha organitzat 4 reunions amb diferents grups per recollir idees sobre la imatge, com distribuir l’espai i el nom que tindrà el nou espai jove de Sant Fruitós. Ara, una empresa especialitzada en processos participatius elaborarà un projecte que els joves hauran de validar.

A les quatre reunions hi han participat un centenar de joves d’entre 12 i 25 anys. La primera va ser amb majors de 18 anys que formin part de col·lectius o entitats, la segona amb menors de 18 anys amb els mateixos requisits, la tercera amb els delegats de l’IES Gerbert d’Aurillac i la quarta amb els de l’escola Paidos.

Entre les idees que van sortir a totes quatre reunions, la tècnica d’àrea de l’acció juvenil, Paula Mora, destaca que tots volen mantenir el nom: el nexe.

La tècnica de l’àrea d’acció juvenil, Paula Mora

També s’han decidit els colors de l’espai i la majoria ha estat d’acord amb el verd, perquè representa Sant Fruitós per espais com el bosquet o els escuts dels equips esportius; el lila, que ja és el color del nexe actual i està relacionat amb el feminisme; el groc, perquè transmet alegria; el vermell, perquè transmet energia; i, per últim, el blanc, la suma de tots els colors.

A aquestes reunions hi ha participat una empresa externa que ara recollirà totes les idees i elaborarà un projecte definitiu que necessitarà el vistiplau dels joves i l’Ajuntament.

Per seguir treballant, ara s’ha creat un equip motor amb un grup dels joves que ja han participat a les reunions per seguir tallant els serrells del nou espai jove.