Joves de Sant Fruitós decideixen com serà el seu nou espai amb un procés participatiu

135
Una de les reunions per decidir com serà el nou espai jove.

L’àrea d’acció juvenil ha organitzat 4 reunions amb diferents grups per recollir idees sobre la imatge, com distribuir l’espai i el nom que tindrà el nou espai jove de Sant Fruitós. Ara, una empresa especialitzada en processos participatius elaborarà un projecte que els joves hauran de validar.

A les quatre reunions hi han participat un centenar de joves d’entre 12 i 25 anys. La primera va ser amb majors de 18 anys que formin part de col·lectius o entitats, la segona amb menors de 18 anys amb els mateixos requisits, la tercera amb els delegats de l’IES Gerbert d’Aurillac i la quarta amb els de l’escola Paidos.

Entre les idees que van sortir a totes quatre reunions, la tècnica d’àrea de l’acció juvenil, Paula Mora, destaca que tots volen mantenir el nom: el nexe.

La tècnica de l’àrea d’acció juvenil, Paula Mora

També s’han decidit els colors de l’espai i la majoria ha estat d’acord amb el verd, perquè representa Sant Fruitós per espais com el bosquet o els escuts dels equips esportius; el lila, que ja és el color del nexe actual i està relacionat amb el feminisme; el groc, perquè transmet alegria; el vermell, perquè transmet energia; i, per últim, el blanc, la suma de tots els colors.

A aquestes reunions hi ha participat una empresa externa que ara recollirà totes les idees i elaborarà un projecte definitiu que necessitarà el vistiplau dels joves i l’Ajuntament.

Per seguir treballant, ara s’ha creat un equip motor amb un grup dels joves que ja han participat a les reunions per seguir tallant els serrells del nou espai jove.