Josep Sáez, president del Baxi Manresa: “Ara no podem lamentar-nos, ara toca posar el nostre granet de sorra entre tots”

154

La temporada pel Baxi Manresa ha finalitzat després que l’ACB decidís ahir suspendre la fase regular de la Lliga Endesa. Malgrat tot, no per tots els equips s’ha acabat la temporada si el coronavirus no diu el contrari. L’ACB va aprovar ahir la resolució de la lliga amb un torneig entre els 12 primers classificats, en seu única encara per a determinar. El Manresa ocupa la 13a posició i per tant, no té dret a jugar aquesta competició.

Davant aquesta decisió, el president del Baxi Manresa Josep Sáez va decidir comparèixer en una roda de premsa telemàtica per exposar la situació actual de l’equip i com s’ha encaixat la notícia. Sáez va assegurar que independentment que estigui d’acord o no amb aquesta decisió, han votat sí a la proposta per “un sentit de responsabilitat”. També perquè acabar o no la temporada, ara no era la qüestió principal. Pel club hi havia “altres coses prioritàries, per exemple, saber com s’afrontarà la temporada vinent”.

Josep Sáez, president del Baxi Manresa

Sáez diu que ara no és moment de lamentar-se sinó de posar, entre tots, el nostre granet de sorra.

Josep Sáez, president del Baxi Manresa

Pel que fa als jugadors, Sáez va reconèixer que encara no havia parlat amb ells però que entendria que volguessin tornar als seus països. En cas que es vulguin quedar el club els ajudarà amb tot el possible. Assegurava que l’entristeix la decisió especialment pels jugadors, els quals tenen la voluntat de competir. En tot cas ara no sap si aquests podran tornar a casa.

Josep Sáez, president del Baxi Manresa

Sigui com sigui, Sáez ja ha avisat a l’afició manresana que la temporada vinent caldrà apretar-se el cinturó. De moment però es retornaran els imports als abonats d’aquesta temporada. En el terreny econòmic, Sáez ha assegurat que el contracte amb el patrocinador BAXI es manté per la temporada vinent i això “és una bona notícia per a nosaltres”

Pel que fa a la decisió de no haver-hi descensos, Sáez afirma que intentaran que no hi hagi ascensos de la LEB OR perquè “volem una lliga de 18 equips” fent referència al fet que, de tractar-se d’una temporada de 20 equips, l’any vinent hi haurà 4 descensos.

Finalment, pel que fa a la competició esportiva, el president del Manresa es va mostrar partidari de tornar a competir “quan puguem fer-ho davant la nostra afició, amb el Nou Congost ple”.