Josep Maria Guerrero i Fina Borràs són escollits nous jutges de pau de Sallent

166

Sallent compta amb dos nous jutges de pau des del passat desembre del 2020: Josep Maria Guerrero va ser escollit jutge de pau titular i Fina Borràs, jutgessa de pau suplent. El canvi es va realitzar gràcies al traspàs de l’anterior jutge de pau, Ferran Sánchez, el 16 de maig de 2020.

A la convocatòria només es van presentar les dues candidatures esmentades, que van ser presentades l’11 de novembre de 2020 al Ple de l’Ajuntament per tal que els regidors procedissin a la votació. El resultat va ser de 13 vots a favor: 7 d’ERC, 4 de Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet i 2 de Fem Poble. Posteriorment, la proposta va ser traslladada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va aprovar aquest acord en data 1 de desembre de 2020. D’aquesta manera es va fer efectiu el nomenament formal.

Josep Maria Guerrero Ballesta, nascut a Sallent l’any 1961, és llicenciat en farmàcia per la Universitat de Barcelona i fa més de trenta anys que exerceix com a farmacèutic a Sallent. Ha estat inspector farmacèutic municipal i ha format part de les AMPA de l’Escola bressol l’Esquitx, l’Escola Torres Amat i l’IES Llobregat. També ha col·laborat amb diverses entitats del municipi de caràcter empresarial, cultural i esportiu. Des de l’any 2005 i fins al 2020 estat jutge de pau substitut.

Fina Borràs i Pujantell també és veïna de Sallent i ha exercit com a mestra de primària, especialitzada en educació infantil, tot i que en l’actualitat està jubilada. Va ser regidora de Cultura, Festes i Polítiques d’igualtat a l’Ajuntament de Sallent. Ha treballat sempre a favor de la cultura i col·labora activament amb les entitats sallentines.