Josep Illa: “no veiem clar el projecte del Portal de l’Agulla”

291
Josep Illa als aiguamolls de la Bòbila

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Josep Illa, va passar pels micròfons de Ràdio Santpedor a l’Informatiu de diumenge i va deixar molts titulars. La majoria dels quals van conèixer en primícia els assistents al primer Consell Municipal d’Urbanisme de Santpedor que es va fer dijous. Un consell format per 14 persones: el president, que és el propi Josep Illa, tres vocals representants dels grups polítics, representants de col·legis professionals, representants d’associacions de veïns i dos ex regidors d’urbanisme.

Entre els temes que van gener més interès al Consell hi ha el projecte del Portal de l’Agulla de Sant Fruitós. Illa va subratllar que des de l’ajuntament “no veiem clar aquest projecte”. El regidor de Medi Ambient no veu interès públic en la construcció del restaurant, la benzinera i l’hotel, que té projectat l’ajuntament de Sant Fruitós, i a més diu que “no és ambientalment sostenible, compromet el desenvolupament de l’anella verda de Manresa i afecta també la mobilitat dels santpedorencs”.

Un altre tema comarcal amb afectació a Santpedor que va sorgir al Consell és l’activitat de les avionetes de l’aeròdrom de Sant Fruitós. Josep Illa va explicar que “en principi s’incorporaran coses que vam aportar en les nostres al·legacions. Ja s’han canviat recorreguts els últims mesos per reduir les molèsties i la novetat és que estem modificant àrees d’exclusió on no podran passar les avionetes”.

Per altra banda, Illa va confirmar la construcció de la rotonda a la carretera de Manresa al trencall d’Ampans. Un projecte que podria veure la llum al 2017.

El regidor també va explicar que “a contra pronòstic, perquè es sol tardar més” la reparcel·lació del Mirador de Montserrat ja està admesa a tràmit per inscriure al registre i per tant “s’hi podrà actuar aviat, un cop estigui completada la inscripció”. Sobre els aiguamolls de la bòbila, diu que “fa falta una primavera plujosa per estabilitzar els nivells d’aigua i que sigui visible”.

Escolta l’entrevista sencera: