Josep Bernal pedalarà més de 2.000 kilòmetres per recaptar fons per a un càncer que ell mateix ha patit

121

Serà una ruta que durarà fins a divuit dies i passarà pels set Hospitals que estan especialitzats a tractar aquesta malaltia tan poc comuna. Seran un total de 2.400km.

Tot això, però, no ho farà sol, sinó que anirà acompanyat del seu amic Germán García i així els dos pedalaran per València, Sevilla, Madrid i Barcelona. Tot està previst perquè comenci al 28 d’abril i acabi el 15 de maig, però Bernal ha assegurat a Ona Bages que “segurament no es pugui fer perquè no podem entrenar i hem d’estar al 100%. No sé quan es farà, però pedalarem segur”.

Seran un total de 2.400 quilòmetres per gairebé tot Espanya. El seu amic, Germán Garcia, és un expert en llargues rutes i el mateix Bernal assegura que “no és el mateix fer-ho sol que acompanyat d’un amic”.

La pedalada porta per nom “Pedalant a GIST” i no per casualitat, sinó que és l’acrònim en anglès del tumor de l’estroma gastrointestinal, que és el que a ell se li va diagnosticar el gener del 2017. Ell va ser tractat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, i encara està en tractament. Ha assegura a Ona Bages que és molt poc freqüent i costa trobar professionals que entenguin i coneguin el diagnòstic.

La ruta passarà pels set centres hospitalaris que hi ha actualment a l’Estat per al tractament específic del sarcoma GIST. Les jornades seran de 100 quilòmetres cada una i passarà per: l’Hospital La Fe de València, Virgen del Rocío de Sevilla, Gregorio Marañón, el Sant Carlos de Madrid, Sant Pau i Bellvitge, i finalment al de la Vall d’Hebron.

Un cop arribi a cada centre es farà una fotografia amb el personal per tal de visibilitzar el repte. Es pot seguir el seu repte per Instagram a través de l’usuari @jbernal66