Jornada amb cel tapat i les primeres nevades a cotes baixes

166

Comencem el dia amb temperatures fredes i sota zero a tot el territori, amb cel ennuvolat i algun floc de neu que s’ha escapat aquesta matinada al Sud de la comarca del Bages.
Els núvols seran els protagonistes durant tota la jornada, i no serà fins just a la tarda que podrien arribar alguns ruixats febles de neu, sobretot a sectors del Bages i Solsonès, a tan sols a una cota de 200-300 metres.
Les temperatures màximes al migdia no pujaran gaire i es mantindran entre els 2 i 5ºC.

Divendres serà un dia de treva perquè dissabte es podria complicar la situació meteorològica.Amb tot, el sol serà dominant i ens acompanyarà durant el matí, però de cara a la tarda és probable que arribin noves nuvolades. Les temperatures es mantindran similars, amb glaçades generalitzades a primera hora i amb valors màxims al migdia que quedaran entre els 2 i 6ºC.

De cara als pròxims dies i sobretot de cara al cap de setmana la previsió encara és incerta. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avis per neu durant tota la jornada de dissabte a totes les comarques de la Catalunya central. Haurem d’anar seguint amb quina intensitat ens arriba la nevada i sobretot fins a quines cotes.