El músic i, probablement, igualadí més internacional ho farà amb un concert únic el 3 d’abril. Estarà emmarcat dins els actes de Manresa 2022 i el festival Espurnes Barroques, que se celebrarà més endavant. Serà un repàs a través de la música de la vida de Sant Ignasi de Loiola, amb cançons que parlen i retraten la seva època. Tot això dins d’un espai extraordinari com La Seu de Manresa. Així ho explicava Jordi Savall

Savall ha dedicat la seva vida a la música i a la recerca i coneixement de les músiques antigues. Juntament amb els músics de la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, interpretaran un repertori que té com a nom “Ignasi de Loiola. Vocació, èxode i èxtasi”. Aquest serà l’acte que inaugurarà el festival Espurnes Barroques, que tindrà 20 concerts més. En parlava el president del festival Pere Fons.

Aquesta és la cinquena edició d’un festival que va començar el febrer del 2018. Enguany, celebrant els 500 anys de l’arribada d’Ignasi a Manresa, el lema del festival és Llum Barroca, en honor a la llegenda de la llum, i a la companyia de Jesús fundada pel Sant.