Jordi Pesarrodona declara davant la jutge com a ferit per les carrègues de l’1-O

174
Pla mitjà de Jordi Pesarrodona amb el seu advocat, David Casellas, a l'entrada dels jutjats. Imatge del 7 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Jordi Pesarrodona va declarar ahir dilluns com a ferit per les càrregues policials a l’escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada. El santjoanenc ha afirmat davant la jutge que investiga l’1 d’octubre al Bages que el dia del referèndum van anar directament contra ell perquè no li “perdonaven” la protesta amb el nas de pallasso. Així ho ha explicat Jordi Pesarrodona a la sortida del jutjat. 

 

 

Per la seva banda, David Caselles, advocat de Pesarrodona, ha dit que es pot demostrar que l’ocorregut al centre educatiu va ser clarament una operació de càstig. 

 

 

A la sortida del jutjat, Jordi Pesarrodona s’ha mostrat “content” de finalment poder declarar com a víctima per les càrregues. La causa havia sigut arxivada sense la seva declaració el juny de 2019. Malgrat això, en canviar la titular del jutjat d’instrucció número 2 de Manresa al gener, la nova magistrada va revocar el sobreseïment. La declaració hauria d’haver tingut lloc al març però a causa de la covid s’ha hagut de fer al setembre. 

 

A banda de la declaració de Pesarrodona, la jutge també ha visionat vídeos de la jornada de l’1 d’octubre. Qui no ho ha fet ha sigut el fiscal, qui no ha assistit a la declaració. Ara la jutge ha de decidir si arxiva novament el cas o no. En cas que ho faci, l’advocat David Casellas ha dit que recorreran la decisió. 

 

Recordem que questa declaració arriba dues setmanes abans que Pesarrodona sigui jutjat per un presumpte delicte de desobediència per aquests mateixos fets.