Un santpedorencs és a punt de fer història amb el Kitchée FC, un equip de futbol de la primera divisió de Hong Kong. Ell és Jordi Jódar Comas, preparador físic del primer equip del Kitchée, que dissabte que ve es juga l’accés, per primera vegada a la història del club, a la Champions Asiàtica. Jugaran contra el Kwoon Chung Southern a les 15h (9h a Catalunya) i si guanyen acompanyaran al  campió de la lliga de Hong Kong, el Pegasus (el Kitchée va quedar segon) a la Champions League de la temporada 2016/2017, la primera que comptarà amb equips de la lliga de Hong Kong.

Tot just fa tres mesos que Jódar va aterrar en aquest petit país vinculat administrativament a la Xina i considerat un dels quatre “tigres asiàtics” (els altres són Singapur, Corea del Sud i Taiwan) pel seu potencial econòmic. “Aquí parlen cantonès i és molt complicat d’aprendre, per sort els autòctons tenen un nivell molt alt d’anglès i ens podem entendre en aquesta llengua” explica Jodar, que ja està més que adaptat a la nova realitat. La possibilitat de fer història amb el seu equip l’il·lusiona: “el futbol aquí està creixent molt ràpidament, per això el màxim organisme del futbol asiàtic va revisar els criteris per donar accés a la Champions Asiàtica i va establir que dos equips (un per accés directe i l’altre amb Playoff) de Hong Kong poguessin participar-hi a partir de l’any que ve”. Mentrestant, el Kitchée té un altre gran objectiu al camí, la Copa Asiàtica. Dimecres 25 s’enfronten al Bengaluru FC de la Índia en partit de quarts de final.

La futbol està esdevenint un autèntic fenomen de masses al sud-est asiàtic, “aquí les carreres de cavalls i el tenis acaparen molta atenció però el futbol està guanyant terreny”. Per créixer, els clubs han posat el punt de mira en professionals estrangers, i d’entre aquests, els catalans brillen amb llum pròpia: “l’efecte Barça i Selecció Espanyola es fa notar, els clubs d’aquí busquen persones que hagin vist de prop aquest futbol i puguin aportar la seva experiència a l’Àsia”. Jodar explica que a Hong Kong “els clubs busquen professionals que acaparin vàries àrees, jo, per exemple, estic de preparador físic al primer equip del Kitchée, però també entreno equips de l’acadèmia”.

Escolta l’entrevista sencera a Ràdio Santpedor: