Jordi Borràs ha atès Ona Bages abans de presentar el seu últim llibre sobre l’1-O, ‘Dies que duraran anys’, a Santpedor, on ha assegurat que “l’u d’octubre ha servit perquè la gent vegi les orelles al llop i canviï la mentalitat. Ara saben que l’estat és capaç de tot”

El fotoperiodista Jordi Borràs ha presentat avui el seu últim llibre: ‘Dies que duraran anys’. Un compendi d’imatges seves i d’altres fotògrafs sobre l’u d’octubre i la ‘tardor catalana’ que va desencadenar, acompanyades amb textos d’escriptors de renom. Abans de l’acte, que ha deixat petita la sala ‘u d’octubre de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpesdor, ha atès els micròfons d’Ona Bages, on ha assegurat que els fets ocorreguts el passat u d’octubre durant la celebració del referèndum d’independència “marquen un punt d’inflexió i un canvi de mentalitat en la gent, que ara saben que l’estat és capaç de tot”.

Borràs, especialitzat en seguir, documentar i desemmascarar la ultradreta a Catalunya des de fa anys, fa temps que rep amenaces per la seva feina i fins i tot va ser agredit al juliol per un policia nacional. Amb tot, assegura que intenta “seguir fent la meva feina amb normalitat, tot i que la situació no és normal. I sóc conscient que seguiré patint amenaces i agressions i per tant he de ser prudent“. En aquest sentit, posa com a exemple l’agressió que la setmana passada va patir un càmera de Telemadrid en una concentració convocada per Ciutadans, pel simple fet de que el van confondre amb un càmera de TV3 “Això és el resultat dels discursos atiadors de l’odi que s’escampen des d’alguns sectors espanyolistes”, explica.

Pel què fa a la situació política actual, Borràs, que segueix al carrer els moviments dels diferents corrents ideològics i també participa del debat en l’opinió pública en diferents mitjans de comunicació, assegura que no té cap dubte que “aquest combat està guanyat, la independència arribarà perquè molta gent ha fet un canvi de ‘xip’ i això no té marxa enrere”. Amb tot, admet que l’independentisme es troba actualment en un moment de desorientació i certa paràlisi després de l’embat judicial de l’estat i una certa manca d’estratègia pròpia.

Escolta l’entrevista sencera de Jordi Borràs a Ona Bages: