Aquest dijous, una trentena de persones han omplert la sala d’actes de la Biblioteca Pare Ignasi Casanoves de Santpedor per escoltar la conferència Promovem la cultura de pau: conflictes i desarmament a càrrec del director de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans i organitzada per l’entitat, Santpedorencs pels refugiats.

Amb l’ajuda de l’exposició Refugiats per què de la Fundació de la Pau, Armadans ha explicat que la idea d’aquestes xerrades té un doble objectiu. Per una banda, es vol conscienciar sobre l’acollida dels refugiats a partir de xifres i exemples i, així “desmantellar rumors absurds sobre els refugiats”. Per altra banda, es vol explicar perquè els refugiats marxen del seu país, ja que “aquesta gent fuig de situacions de violència, de vulneració de drets humans, de problemes humanitaris”.

En una entrevista en exclusiva a Ràdio Santpedor, Armadans explica la situació actual en la qual es troben els refugiats, i a més, dóna el punt de vista de la Fundació per la Pau de les fortes represàlies i agressions del passat 1-O.

No és el primer cop que el director de FundiPau col·labora amb Santpedor.  El passat mes de febrer també va participar en la jornada que van organitzar Santpedorencs pels refugiats dins la campanya Casa nostra, casa vostra.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a streaming a través del seu lloc web.