Cada cop es produeix més cervesa artesana però els elevats costos de la seva producció i elaboració compliquen la professionalització dels petits creadors. Un dels experts en el s ector, Joan Villar, va explicar al En Primer Pla que “encara queda donar molta cultura cervesera”, perquè és un terreny molt desconegut.

Villar explica que a mesura que passin els anys “la gent li agradarà més la cervesa de Kilòmetre 0”. El Birraire, és el nom de la seva pàgina web on explica les diferents curiositats de la beguda, els tipus i el sector en el qual ell està especialitzat.  Villar ha fet tasts de cervesa i maridatges amb menjar per a grups, presentacions i monogràfics en diferents esdeveniments. Pel que fa la elaboració de la beguda és un tema que ell no domina, ja que només es dedica a “tastar-les i a parlar sobre elles”.

Finalment, l’expert, ha deixat clar que la clau de l’èxit d’una bona cervesa és que agradi. Segons ell “les grans marques catalanes no elaboren la millor cervesa del món però al públic els hi agrada, per tan, compleix els objectius de l’empresa”.