Imatge del pintor Juan Turu. Imatge d'arxiu del mateix pintor

Joan Turu i la seva sensibilitat amb el dibuix l’han portat en consolidar-se com un artista referent al país. El seu objectiu com a professional és canviar alguns tips de la societat on vivim. Assegura que vol posar totes les seves eines en canviar, principalment, el pensament que hi ha entorn a l’educació. 

Segons l’artista pintar li dona per reflexionar i vol que les seves idees l’acompanyin sempre. Turu assegura que l’actual societat no vol que “tu vagis amb les una ideologia pel carrer sinó que la deixis a casa.” El pintor va argumentar en una entrevista a Ona Bages que l’eina més potent que hi ha a la societat és l’educació i per tant, diu, que s’ha de canviar. 

Els dibuixos de Joan Turu connecten amb la sensibilitat de moltes famílies que intenten ser menys autoritàries i amb un missatge social i educatiu. De fet, aquesta sensibilitat ha fet que hagi adoptat un gran reconeixemnt que a vegades en renega. Diu que moltes vegades “pel nom que acabes tenint la gent es posa menys amb la teva feina i no hauria de ser així”, explica que tothom hauria de tenir mateix respecte. 

A tot això ara l’artista està pendent que un supermercat li doni una recompensa econòmica després d’utilitzar les seves il·lustracions sense permís. 

Escolta l’entrevista en el següent enllaç: