Joan Carles Batanés: “Està tot preparat perquè s’obrin les escoles amb totes les garanties”

153

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages i cap de llista de Gent fent Poble, Joan Carles Batanés, destaca que el més important de cara a l’1 d’octubre és que els santfruitosencs vagin a votar. “Vota si o vota no, però fes-ho”, és el que ha dit al cercle d’entrevistes de “l’especial referèndum 1-O” que ha preparat Ràdio Sant Fruitós per mantenir informats als veïns del municipi sobre la posició del seu ajuntament.

Batanés assegura contundent que diumenge tot el poble s’ha d’expressar a les urnes, perquè només així es podrà conèixer què volen per Catalunya. En el cas de Sant Fruitós, a més, remarca que es podrà votar als col·legis electorals de sempre, i que els veïns ho facin al que sempre han estat convocats. L’alcalde, de fet, creu que la jornada es desenvoluparà sense incidents. “Està tot preparat perquè diumenge s’obrin les escoles amb totes les garanties”. I afegeix que “si els santfruitosencs acudeixen a votar perquè pensen que s’ha de fer, aconseguiran que es voti, però si no ho fan, guanyarà la repressió policial”. Així de contundent s’ha mostrat, per tal d’animar als veïns a ficar el seu vot a les urnes, ja que segons afirma, “aquesta és la màxima expressió de la democràcia”.

Pel que fa a la pregunta que es planteja al referèndum, des de la seva llista d’electors no proposen una posició concreta pels seus votants, ja que recullen gent de totes les ideologies perquè no tenen un “partit mare que els marqui una doctrina”. És per aquest motiu que des de Gent fent Poble centren tots els esforços en remarcar la importància de poder votar i que, després, “cadascú li doni la validesa que vulgui al resultat”.

“M’agradaria ser al Kurdistan”, assegura, perquè “van anar a votar l’altre dia i una part del país va deixar que ho fessin”, malgrat que no li donessin validesa. “Però van votar”, afegeix, “i és això el que demana la majoria dels catalans”.

La seva posició vers el referèndum no és nova. Des de Gent fent Poble s’han mostrat, des d’un inici, favorables al dret a decidir. Per ells, aquesta votació té validesa, ja que que “s’ha fet des de la legitimitat del Parlament de Catalunya” i condemna que l’Estat Espanyol hagi arribat fins al punt de vulnerar els drets dels catalans. Ho argumenta amb el resultat de les últimes eleccions al parlament: hi ha una majoria parlamentària a favor que va recollir aquesta demanda social.

Batanés assegura que li “sap greu perquè des de l’inici s’ha apostat per un referèndum normal, democràtic i just” però que les decisions de la fiscalia ha fet que arribin a la recta final “sense una sensació de garantia com hauria agradat”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a l’informatiu del divendres de Ràdio Sant Fruitós, a la 1 del migdia, sintonitzant el 107.5 FM o en streaming a través del seu lloc web.