Joan Carles Batanés és proclamat alcalde de Sant Fruitós de Bages per tercer mandat consecutiu i governarà en minoria

299
Joan Carles Batanés en el moment de ser investit alcalde. Fotografia: Ona Bages (Marc Vila)

Gent fent Poble inicia el seu tercer mandat consecutiu com a equip de govern de Sant Fruitós de Bages, i ho fa, per primera vegada, sense pactar

La Sala de plens de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages s’ha quedat petita durant el Ple de Constitució d’aquest dissabte. Inicialment, els tretze regidors que conformen el nou ple municipal han jurat el càrrec. S’han estrenat cinc cares noves, les de Núria Clarella i Maria Carme Cruz de Gent fent Poble, la de Laia Feliu d’Esquerra, la de Felip Echarri de Junts per Sant Fruitós i la de David Ruiz del PSC.

Seguidament s’ha procedit a fer la votació per proclamar l’alcalde o alcaldessa. Tots els regidors han apostat per la seva pròpia candidatura (2 vots PSC, 2 Junts x SF, 3 ERC i 6 GfP), fet que ha deixat a Joan Carles Batanés, amb sis vots, com a nou alcalde de Sant Fruitós de Bages, i a Gent fent Poble conformant un equip de govern en minoria. Ho explicava l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés. “El gran repte de Gent fent Poble en aquesta legislatura, serà que a través d’aquesta minoria sapiguem representar la majoria. Està clar que hem de tirar endavant Sant Fruitós de la mà dels tres partits que han quedat a l’oposició”.

L’alternativa més ferma per establir un canvi en l’alcaldia era un possible tripartit entre ERC, Junts x SF i PSC, amb Àdria Mazcuñan com a alcaldessa. Però, finalment no ha tirat endavant aquesta opció, en gran part, segons Mazcuñan, pel triomf sòlid de Gent fent Poble, que els legitima per seguir al govern.

Gent fent Poble ja ha anunciat el repartiment d’àrees. La regidora Núria Clarella es farà càrrec de Festes, Ensenyament, Sanitat, Atenció a la Ciutadania i una nova àrea de Civisme. Xavier Racero s’encarregarà d’Hisenda, de Cultura i Patrimoni i de Medi Ambient, Carme Cruz serà regidora de Promoció Econòmica i d’Entitats, Cristian Marc Huerta serà regidor d’Espai Públic Activitats i Obres, de Serveis Públics, del Món Rural (nova regidoria) i d’Esports. Ingrid Bonells s’encarregarà de la regidoria de Comunicació, de Participació Ciutadana i d’Acció Juvenil. L’alcalde s’encarregarà també de Recursos Humans, de Planejament i Territori i de Seguretat Ciutadana.

Totalitat de regidors pel mandat 2019-2022