Joan Carles Batanés: “Em dedico en cos i ànima a Sant Fruitós i intento buscar l’excel·lència”

176

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, és el que (el 2017) va costar més diners al seu ajuntament. Concretament 42.631,23 euros. Això vol dir que cada mes, Batanés ingressa 2.284 euros nets de l’ajuntament. Ho ha dit a Ona Bages:

Batanés, de fet, encapçala la llista d’alcaldes del Bages amb el sou més alt, però el segueixen els de Súria i Sant Joan de Vilatorrada, que també superen els 40.000 euros.

Són dades que va publicar divendres el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i que mostren les retribucions dels càrrecs electes dels ajuntaments i diputacions. En el cas de Batanés, la seva dedicació és parcial, però assegura que a efectes pràctics hi dedica gairebé el 95% del seu temps.

Qui si que té una dedicació exclusiva és l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, que el 2017 va costar al seu ajuntament 39.566,94 euros i que està a la sisena posició de la llista a la comarca. 

El document, que el podreu trobar a la pàgina web del govern espanyol, recull les dades de 8.000 ajuntaments i 52 diputacions.

Per cert que, el sou dels càrrecs electes va en funció del nombre d’habitants que hi ha al municipi. Això suposa que, en el cas de Sant Fruitós, el sou màxim dels representants de l’ajuntament no pot superar el 45% del que rep el Secretari d’Estat, que ronda els 100.000 èurus.