Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós: “L’oposició ha organitzat un tripartit a l’ombra”

213
Imatge del segon ple del cartipàs d'aquest dimecres

A tot això, Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC també comparteixen la seva reacció del ple en un comunicat

El ple de cartipàs fallit de Sant Fruitós de Bages segueix portant cua. Aquest matí Joan Carles Batanés ha explicat a Ona Bages que pensa que l’oposició ha organitzat un tripartit a l’ombra. L’agrupació d’electors Gent fent Poble afirma que si la dinàmica continua igual es plantejaran la dimissió del govern.

Dos dies després que l’oposició de Sant Fruitós de Bages formada per Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC tornés a anul·lar la proposta de cartipàs de Gent fent Poble, l’alcalde del poble, Joan Carles Batanés manté el que va declarar al propi ple, que és que si no s’arriba a una entesa amb l’oposició l’equip de govern de Gent fent Poble es plantejarà la dimissió. Ho ha explicat aquest matí Batanés a Ona Bages. “Ens plantegem plegar del govern, i si ells no volen governar doncs haurem de plegar, o estàs a l’oposició o plegues, no ens sembla lògica aquesta situació”.

Segons Batanés, l’oposició està organitzant un tripartit a l’ombra. “La sensació és que hi ha un govern a l’ombra, s’ha organitzat un tripartit. Un tripartit que no va ser valent per governar però que sí que és valent des de l’ombra de donar les indicacions de com s’ha de governar aquest poble”.

Batanés també ha convidat a l’oposició a mirar els acords a tots els municipis on es governa en minoria. El proper pas a seguir per Gent fent Poble, serà la celebració d’una assemblea aquest dilluns per posar en comú la situació actual.

Reaccions d’Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC

A tot això Esquerra, Junts per Sant Fruitós i PSC han emès notes de premsa de reacció del cartipàs. Esquerra com a principal força a l’oposició, “se sent responsable de seguir impulsant i treballant per aconseguir que la gestió municipal sigui el més transparent, participativa i oberta a totes les sensibilitats polítiques possibles”.

Un ple urgent del que no se n’aprova la urgència en iniciar-se; del que no se’n té tota la informació del seu contingut fins poca estona abans del seu inici; en el que es retiren punts de l’ordre del dia quan es perden votacions i on hi ha crits i llançament de papers sobre la taula, prepotència i cares de mofa per part dels regidors a govern, és un espectacle lamentable i diu ben poc dels qui ho provoquen.

Per evitar això, l’oposició demana més transparència i un altre estil de gestió per part de l’equip de govern, i que aquest compromís no siguin només paraules sinó que quedi plasmat en el cartipàs municipal.

Per la seva banda Junts per Sant Fruitós, afirma que “no pretenen bloquejar ni entorpir, sinó buscar el màxim consens i transparència”.

Junts per Sant Fruitós diu que vol arribar a acords mitjançant el diàleg i el respecte, però no hi han ajudat gens els missatges que l’alcalde Batanés reconeixia haver enviat a entitats i empreses relacionades amb els membres del grup municipal, a través del Whatsapp i des del correu electrònic d’alcaldia, on el contingut portava a interpretacions fora de la realitat i, entre altres coses, titllava als membres de Junts per Sant Fruitós de mesquins segons explica el comunicat.

Per Junts per Sant Fruitós un sou mensual de 1.473,69 euros bruts per treballar gairebé mitja jornada és un bon sou, tenint en compte que a més a més aquesta dedicació parcial permet, a les regidores i regidors de govern, la compatibilitat amb la seva tasca professional, per la qual també cobraran una remuneració econòmica.

Per la seva banda el PSC Sant Fruitós ha fet arribar un comunicat a Ona Bages aquest divendres al vespre en el que expliquen que continuaran apostant per aprovar el millor cartipàs pel poble.

El grup socialista cita el següent en el seu comunicat: Volem agrair el gir que en les darreres hores ha donat el grup que conforma el govern, ja que fins feia poc l’agrupació de Gfp mantenia una postura poc flexible en els seus plantejaments. Ara bé, el que no contemplem amb bons ulls són les declaracions del seu líder que parla d’un govern a l’ombra. Des de la nostra agrupació desconeixem que poden significar aquestes declaracions, ja que, qui ha de governar són ells des de el primer dia, liderant una negociació veritablement compromesa en arribar a la màxima representació dels ciutadans i ciutadanes de Sant Fruitós.

Els socialistes de Sant Fruitós expressen com a punts clau, el fixar en 250.000 euros i dos anys de durada el límit mínim per fer passar per aprovació del ple les contractacions, només per donar una major transparència a totes les activitats municipals. També discrepen en els sous de govern, on han apostat per una congelació respecte a legislatura anterior, ja que consideren que ja es cobraven uns sous prou dignes en comparació al mercat laboral i la situació econòmica actual. El grup també afegeix que l’últim ple es va promoure de forma precipitada i poc responsable per part de GfP i diuen que Batanés va insistir en construir un relat dels fets tractant a l’oposició d’intransigent. Per finalitzar, també lamenten que no s’acabés tractant el darrer punt del ple que feia referència al romanent, part important també pel funcionament de l’Ajuntament.