Joan BonaNit declara al judici de l’1-O i fa pública la seva identitat

188
Pla mitjà d'un votant de l'1-O, Joan Porras, declarant al Suprem. Porras és conegut com a 'Joan Bona nit' per haver anat totes les nits a Lledoners a donar les bones nits als presos. Imatge del 7 de maig de 2019 (Horitzontal)

El primer testimoni en declarar avui dimarts en el judici del procés ha sigut Joan Porras, conegut, fins al moment, per ser ‘Joan BonaNit’ que donava la “bona nit” als presos independentistes quan estaven a Lledoners.

Per primera vegada, s’ha conegut el seu cognom i ha mostrat la seva cara, ja que fins ara no es deixava gravar el rostre.

Porras ha assegurat que a l’escola de Manresa on estava l’1-O s’hi van presentar sis furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que van fer un cordó policial, van mediar amb tres advocats que hi havia al centre, i seguidament van entrar i es van emportar les urnes.

Porras ha remarcat que l’actuació policial es va fer sense produir-se cap dany ni material ni físic. El que també ha declarat el testimoni és que aquell mateix dia havien vist imatges d’altres col·legis on “la Policia Nacional i la Guàrdia Civil havien anat a pegar als votants”.

Joan BonaNit també ha explicat que va passar la nit al col·legi amb la seva família i que va veure com un grup, contrari al referèndum, els va cridar des de fora on els insultàvem i els amenaçaven de mort. En veure aquesta actitud es van quedar a dins del col·legi i en veure que no buscaven cap conflicte, van marxar. En resposta a la fiscalia, ha remarcat que “en cap moment” es va plantejar que “unes votacions es poguessin considerar il·legals”. Finalment ha confessat que si fos un acte il·legal milions de catalans haurien d’estar asseguts a la banqueta dels acusats.