La Transèquia més solidària arriba el proper 4 de març

143
Transèquia 2017
Transèquia 2017

El proper diumenge 4 de març els municipis de Balsareny, Sallent, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i Manresa, acolliran la 34a edició de la Transèquia. Un esdeveniment que ja s’ha consolidat com a la gran prova esportiva i participativa de la Catalunya Central.

La Transèquia arriba a la 34a edició plena d’energia i amb l’empenta dels bons resultats de l’edició passada, que va arribar a la impressionant xifra de 5.134 participants. Va néixer l’any 1985 per homenatjar a les persones que entre 1339 i 1383 van construir la Sèquia que porta l’aigua del riu Llobregat a l’alçada de Balsareny fins a Manresa. El llarg recorregut històric i la tradició en la que ja s’ha convertit aquesta festa esportiva han fet de la Transèquia un punt de concentració d’amants de la natura, l’esport i l’oci a l’aire lliure.

Aquesta serà la cinquena edició organitzada per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, que va emprendre el projecte amb molta il·lusió i veient-lo com una oportunitat per crear xarxa dins el territori entre entitats, empreses i persones que hi viuen i hi treballen.

Aquest any com a novetat la Transèquia col·labora amb el projecte engegat per la Fundació Althaia amb la intenció de fer un nou Hospital de Dia d’oncologia. El projecte té com a objectiu refer l’hospital de dia amb el màxim nivell tecnològic a la vegada que n’humanitza els espais per tal que els pacients puguin afrontar el tractament d’aquesta malaltia en un entorn de confort i calidesa. Per això totes les inscripcions inclouen 1 € solidari que anirà integralment al projecte. Per donar visibilitat a aquesta aportació els participants rebran una polsera exclusiva del projecte “Posa-hi el cor”.

Les modalitats per fer la Transèquia són a peu -amb recorreguts de 24, 18, o 10 quilòmetres segons el punt de sortida-; corrents -recorregut únic de 25 quilòmetres-, en bicicleta -recorreguts de 51, 30, i 14 quilòmetres-, o en handbike -11 quilòmetres de recorregut-.