Ja es pot agafar un taxi de Sant Fruitós a Manresa

281

L’aprovació del nou conveni sobre el servei de taxi entre els ajuntaments de Sant Fruitós de Bages, Manresa i Santpedor ha de facilitar el servei entre usuaris. D’aquesta manera si els 3 taxis que hi ha a Sant Fruitós estan plens, podrà venir a carregar un taxi de Santpedor o Manresa al poble, i així els clients no s’hauran d’esperar tanta estona. De la mateixa manera, els taxis de Sant Fruitós podran carregar a Manresa i Santpedor.

En el desplegament d’aquest conveni també s’ha fixat una tarifa unificada entre els diferents municipis. Sant Joan de Vilatorrada té previst unir-se a la corona de taxis d’aquí poc.

El conveni es va aprovar al ple de Sant Fruitós amb els vots a favor de l’equip de govern (GfP i PSC) i amb les abstencions dels grups municipals d’ERC i CiU. Era la segona vegada que es presentava al ple, després que el mes de desembre es peticionés l’ingrés del servei de taxi de Sant Fruitós al conveni de Manresa i Santpedor. Sant Fruitós entra així  a la corona de taxis de la comarca amb un període de prova de 6 mesos.

Explica la proposta el regidor d’Espai Públic, Activitats i Obres, Cristian Marc Huerta.

El portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, va explicar que s’havien reunit amb diversos taxistes, juntament amb el regidor Cristian Marc. A la reunió, tots havien coincidit que calia una regulació entre taxistes a la zona.

Finalment PSC recolzava la proposta però a l’espera de saber si funcionaria o no i amb la idea de sortir-ne si no es respectava el reglament del conveni.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Àdria Mazcuñán, va assenyalar alguns dubtes.

El regidor d’Espai Públic, Activitats i Obres va respondre a la portaveu d’ERC explicant que fins que no es formés una comissió d’implementació no es podria definir una centraleta i que per formar part de la comissió calia entrar dins de  la corona de taxis.

El membre del grup municipal de CiU, Vicenç Llorenç, va explicar una anècdota entre taxistes.

CiU va decidir abstenir-se perquè afirmava que hi havia contradiccions dins del propi conveni, però tot i això tampoc s’hi oposava amb la intenció que “s’endrecés” el sector.

Podeu escoltar l’entrevista a una de les tres taxistes de Sant Fruitós, Rosa Duarri.