Ja estan en marxa les obres de La Nau de Santpedor

123
La Nau per dins en obres
Ja han començat les obres per convertir La Nau, l’antiga nau de la brigada que hi ha al costat de Cal Llovet, en el nou equipament de referència per a les entitats culturals i de creació artística, així com dels professionals i col·laboradors de Ràdio Santpedor. L’emissora municipal ha acceptat l’oferiment de l’ajuntament per deixar enrere l’àtic de l’edifici de Ca L’Arola, un espai amb problemes d’accés, climatització i espai, i seguir creixent a La Nau al costat d’altres entitats del poble i en un espai molt més apte.
Els treballs de remodelació que s’han començat són el tret de sortida de la primera fase del projecte, pressupostada en 175.000 euros i que es preveu que duri un trimestre, en què s’adequaran els 161 metres quadrats de superfície disponible a l’interior del recinte. El cost total del projecte és de 250.000 euros i s’allargarà segurament fins al 2017. El regidor de cultura, Agustí Comas, assegura que “La Nau es convertirà en un espai de referència en l’àmbit de la formació, la producció i difusió de les activitats artístiques i culturals del nostre poble i complirà, alhora, l’objectiu de donar suport a tota l’activitat que es desenvolupa a Cal Llovet”.
El projecte d’adequació ha concebut tres grans àrees amb usos associats: una  per a treball i reunions, una sala polivalent per al desenvolupament d’actes i d’exposicions, i una zona de magatzem.
La zona de treball i reunió d’entitats constarà de locals o espais de reunió i d’activitats de les entitats. Tindrà 5 locals, 4 de mida més aviat pensada per a reunions de 10 a 14 persones, en algun cas modulable segons necessitat, i un cinquè més gran i polivalent per a la pràctica de teatre o activitats que necessitin d’un espai gran i diàfan, a més de la zona de vestíbul i la zona de serveis.
Sala Polivalent d’actes i exposicions. Espai connectat amb la zona d’entitats però que disposarà també d’un accés directe des de l’exterior per tal de poder tenir un funcionament independent quan calgui. Aquest espai seràs el més versàtil, pensat per encabir-hi un nombre més gran de persones com a sala d’actes, reunions, petites representacions, activitats que calgui d’un espai gran i sala d’exposicions.