Sense portes obertes ni preinscripcions presencials els pares i mares que vulguin matricular els seus fills per al curs escolar 2020-2021 ho hauran de fer avui via telemàtica.

El Departament d’Educació ha informat que la preinscripció per l’educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig de forma telemàtica. En el cas de les famílies que no tinguin els mitjans per fer-ho en línia, s’ha buscat una alternativa com habilitar la preinscripció presencial entre els dies 19 i 22 de maig i només amb cita prèvia que hauran de demanar per telèfon o internet al centre en primera opció. Pel que fa als centres de Sallent, la llar d’infants Esquitx la seva directora Àngels Sánchez ha assegurat a Ona Bages que “es fa difícil aquesta situació perquè necessitem el contacte amb els infants i també amb el professorat”.

El director de l’Escola Vedruna de Sallent, Pere Salvans, també creu que és una situació difícil i a més “les directrius sempre van canviant, perquè un dia et diuen una cosa i l’altre dia una altra”. En aquest sentit creu que es fa difícil estar al dia, ell mateix ho ha explicat a Ona Bages.

Pel que fa al Torres Amat, la seva directora Maite Sánchez, assegura que estan “esperant material sanitari per poder garantir la seguretat el dia que les famílies no hagin pogut venir”.

A causa de la Covid-19, i com a prevenció, el departament d’Educació ha incentivat i insistit als usuaris a fer la preinscripció telemàtica. El tràmit es podrà fer tot en línia, a través del portal preinscripcio.gencat.cat.