Els cotxes ja poden circular entre l’Avinguda de Girona i la rotonda de la carretera de Berga, la C-16c, des de dimecres al vespre. Això significa que ja hi ha accés directe a l’escola PAIDOS i que no caldrà passar per dins de Sant Fruitós de Bages.

Tot i això, falta acabar les obres amb alguna senyalització i endreçar el centre de la rotonda, que segurament i de forma puntual provocarà algun tall de circulació. El conjunt de les obres hauria d’acabar d’aquí a tres setmanes.

Les obres han costat 530.000 € i en línies generals, consisteixen en la construcció d’una rotonda a l’enllaç de la C-16c, amb l’Avinguda Girona i el camí del cementiri i també en 4 punts dels vials laterals d’accés amb la C-16c fins a la rotonda. El cost per endreçar el centre de la rotonda va a part i costarà uns 8.000€.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés creu que la nova rotonda té una utilitat molt important i vital per la mobilitat i la seguretat de la ciutadania de Sant Fruitós, ja que endreça amb condicions la cruïlla entre la rotonda, el camí del cementiri i l’Avinguda de Girona i permetrà efectuar entrades i sortides entre aquests carrers, amb més facilitat.

Amb l’obertura de l’accés a la rotonda es pretén reduir en un 75% el trànsit de l’avinguda Bertrand i Serra. Actualment passen uns 14.300 vehicles diaris per l’avinguda i amb l’obertura de la rotonda hi passarien uns 1.000 vehicles diaris.