Ja és a punt ‘La resposta’, el festival en solidaritat amb l’Anna Gabriel

107
Free Anna Gabriel
Free Anna Gabriel

Actes polítics i música reivindicaran aquest cap de setmana a Sallent la llibertat de l’Anna Gabriel i els altres exiliats i presos polítics

Els col·lectius Sallent Respon i Free Anna Gabriel ja tenen a punt el festival ‘La Resposta’ en solidaritat amb la sallentina Anna Gabriel. El tret de sortida el donaran Mireia Vehí, exdiputada de la CUP, i Olivier Peter, advocat de Gabriel especialista en drets humans, amb una xerrada a l’Ateneu Rocaus a les 18h. Més tard començaran els concerts. Avui divendres amb les actuacions de grups com Gossos, Zoo, o Pirat’s Sound Sistema, entre d’altres.

El festival continuarà demà dissabte, amb balls de bastons de les colles bastoneres de Sallent i del Montserratí, i la presentació del llibre ‘I parlarem de vida! discursos i conferències d’Anna Gabriel’, amb David Fernández, Isabel Vallet, i Natxo Calatayud. A la tarda hi ha previst celebrar una assemblea per encarar la campanya ‘Free Anna’. Una reunió que servirà de prèvia per l’acte polític que es farà a les 17h amb noms com Txell Bonet, companya de Jordi Cuixart, Ester Baigés, membre de la xarxa anti-repressió de familiars de detingudes, o Isabel Vallet i Manel Busqueta, ex diputats de la CUP. Tot plegat amenitzat amb la música en acústic de Kòdul. Com a clausura, a la nit, hi haurà música de nou amb Strombers, Xavi Sarrià, Ebri Knight, i molts més.

To plegat és ‘La Resposta’, com el nom del festival indica de varis col·lectius de Sallent contra l’estat de setge judicial a què l’estat espanyol ha sotmès Catalunya en els últims mesos, i en concret a l’Anna Gabriel, exiliada a Suïssa per evitar un judici a Espanya per presumpta malversació pel referèndum de l’1 d’octubre. Així promocionen l’esdeveniment els organitzadors:

Els organitzadors compten amb un centenar de voluntaris per fer realitat el festival. Hi haurà també zona d’acampada prop de l’espai on es faran els concerts, a la zona alta del poble, al carrer Josep Potellas.Els guanys de l’esdeveniment aniran destinats a la caixa de resistència solidària amb Anna Gabriel, i a la campanya ‘Tots som antifeixistes”.