Itineraris i exposicions als museus de Manresa pel Dia Internacional dels Museus

166
Nit de Museus al Museu de la Tècnica de Manresa

Enguany el lema que proposa l’ICOM és Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició, en relació amb el nou paper que duen a terme els museus com a actors actius en les seves comunitats

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, impulsat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) des de fa més de 40 anys per posar en valor la tasca que fan els museus en el desenvolupament de la societat.

Enguany el lema que proposa l’ICOM és Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició, en relació amb el nou paper que duen a terme els museus com a actors actius en les seves comunitats. Des del Consell asseguren que el paper dels museus en la societat està canviant. I que s’estan reinventant per ser més interactius, centrats en l’audiència, orientats a la comunitat, flexibles, adaptables i mòbils. S’han convertit en eixos culturals que funcionen com a plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden co-crear, compartir e interactuar.

És així com es plantegen la seva tasca també els museus de Manresa, amb l’objectiu principal de crear coneixement a partir del patrimoni de la ciutat de manera participada, interactiva i creativa. I en aquesta diada internacional proposen diverses activitats com un aparador de museus a l’Oficina de Turisme amb mostres de tots els museus de la ciutat. Un aparador que s’ha obert tot just fa uns minuts, a la una, i que estarà obert fins el 16 de juny.. Dissabte serà el torn de les visites guaides. Hi haurà un itinerari per conèixer les escultures de Ramon Oms, un per conèixer la Seu, un al Museu de la Tècnica, i un per recórrer els comerços emblemàtics de la ciutat. A la nit, Festa ambientada als anys 50 amb ‘Bon Hop de Swing’ al Museu de la Tècnica. I diumenge exposició d’objectes fets amb minerals de la comarca al Museu de Geologia, que anirà seguida d’una ruta pels escenaris que van ser icònics per la transformació de Manresa després de la guerra civil. Tancarà la jornada un roomescape al Museu de la Tècnica.