Iolanda Segura, portaveu d’USTEC, celebra la decisió de Pere Aragonès de prescidir del conseller d’educació Josep González Cambray.  Una decisió que arriba després que es confirmés que Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, serà la número dos d’ERC per Barcelona a les eleccions del 23-J. Aragonès ha de fer canvis al govern, i això ha implicat, de moment, la reestructuració d’almenys 3 conselleries.

Cambray al·lega un desgast emocional després de les intenses negociacions amb els sindicats d’educació els últims anys i les polèmiques en què s’ha vist involucrat. En aquest sentit, des del sindicat principal, USTEC, asseguren que “molt ha tardat, hauria d’haver dimitit molt abans“. Creuen que des de la seva arribada a govern, la corda s’ha tensat fins al màxim i que no ha escoltat amb objectivitat les propostes dels sindicats.

“Un conseller que només començar es posa tota la comunitat educativa en contra no pot anar bé de cap manera”

 

Segura assegura que ja s’ho esperava perquè els havia “anul·lat alguna reunió que tenien per aquests dies i perquè des de les últimes eleccions municipals el departament d’educació havia fet uns moviments estranys que ja ens han fet sospitar“.

 

El càstic de les eleccions

Segura es mostra convençuda en declaracions a Ona Bages que aquesta tensió amb la comunitat educativa no ha jugat a favor d’Esquerra a les eleccions i que “després de la patacada del seu partit, ha vist que no podia continuar”.

Ara bé, la portaveu del sindicat creu que “en un altre país, aquesta persona ja hagués dimitit o des del Govern ja l’haurien fet fora”. Lamenta, doncs, que “en aquest país no es depurin responsabilitats quan toca” i que quan es genera tanta tensió entre un conseller i una comunitat sencera, no s’actuï al respecte amb contundència.

Una oportunitat a Anna Simó

Tot apunta que Anna Simó agafarà el relleu de Cambray.  Simó (Els Alamus, 1968) és extitular de Benestar Social i Família (2003-2006) i vicepresidenta del Parlament durant la legislatura de l’1-O. De fet, va ser una de les membres de la mesa que va acabar condemnada per desobediència. Pel que fa al món educatiu, ve de presidir el Consell Escolar de Catalunya entre el 2018 i 2021.

 

D’ella, Segura i el seu equip esperen que “prengui una actitud més negociadora i no cometi els mateixos errors que el seu company”. En aquest sentit, des dels sindicats no canviaran les demandes. Estan totes sobre la taula i veuen en aquest canvi una oportunitat perquè es puguin negociar totes elles amb més celeritat. L’estabilització de les persones interines és la clau principal d’aquest curs, però hi ha moltes altres demandes que encara no s’han pogut tractar com és el calendari escolar, la regulació de les aules inclusives, la temperatura a les classes, entre d’altres.