Ioga paddle surf, una de les novetats dels Benet Games

141

Arriba la quarta edició dels Benet Games a Sant Fruitós de Bages, i ho fa plena de novetats. El festival d’esport, natura i música, organitzat per l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, serà els dies 7 i 8 d’octubre i comptarà amb més de 40 activitats a l’aire lliure per a nens i nenes de totes les edats i amb proves esportives de tots els nivells.

Una de les novetats d’enguany és el paddle ioga surf. Així ho ha dit Ramon Prat, representant de l’empresa organitzadora, Ocisport, a la presentació oficial que s’ha fet aquest dijous al matí al Bosquet. Però aquesta “no és l’única”, afegeix. La marxa nòrdica és una altra innovació. Per aquells que hi participin, l’activitat comptarà amb una sessió teòrica sobre la tècnica d’aquesta marxa i una caminada popular per posar-ho en pràctica.

Pels amants de les competicions d’alt nivell, les 3h de resistència en BTT és la gran novetat del 2017. Les inscripcions es poden fer a través de l’enllaç i inclouen la samarreta, el dorsal, espai boxes, cronometratge, avituallament, l’assegurança en el cas dels participants no federats i els premis als tres primers equips de cada categoria. Hi ha un limit de 100 participants i es fa en equips d’entre 2 i 3 corredors.

La festa dels colors Benet Games és la novetat estrella dins de la temàtica de les animacions. Serà dissabte al vespre, a partir de les 7, i estarà dinamitzada per les Piscines Municipals de Manresa.

El festival també amplia la zona d’activitats dins del nucli del municipi. Així, la quarta edició compta amb cinc localitzacions: el bosquet, la plaça Alfred Figueras, la piscina municipal, el camp de futbol i el cobert de la màquina de batre. Prat assegura que la versió d’enguany és com la passada però millorada, ja que els diferents espais on es fan les activitats estan més ben marcats.

La presentació de la festa esportiva ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el regidor d’Esports, Tomàs Casero, el regidor de Promoció Econòmica, Xavier Racero i el sots-director general de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Xavier Bas.

Durant la roda de premsa, l’ajuntament ha remarcat que l’element clau dels jocs és la innovació però que, tot i així, aquesta edició consolida algunes activitats. Ho diu Batanés:

Pel que fa als regidors, Casero ha assegurat que els Benet Games seran la cloenda d’un cap de setmana esportiu que començarà amb la Festa de l’Esport, el divendres 6 d’octubre.

Al seu torn, Racero ha ratificat les paraules de Prat i assegura que aquesta és una versió de continu¨tat però “millorada”. També ha afegit que tenen “les ganes i el potencial” perquè la comarca se senti seus els Benet Games.

Les més de 40 activitats que es faran durant tot el cap de setmana es repartiran en els diferents espais i ordenades segons la seva temàtica. D’aquesta manera, dins l’espai Aventura hi haurà activitats com el rocòdrom, la tirolina, tricicles reclinats i un circuit d’habilitats de fusta; en l’espai Aigua, el bateig de submarinisme i el paddle surf; dins l’espai Tendències, activitats com el longboard, l’skate i el pumtrack; en l’espai Infantil els inflables i el tir amb arc, i dins l’espai Aire un taller d’estels, entre moltes altres.

En el marc de les proves esportives hi haurà des de competicions d’alt nivell, com és el cas de les 3h de resistència en BTT o l’Open Infantil BTT i el BikeTrial, fins a proves de caràcter més lúdic, com és el cas de la Four Factors Race de diumenge o la caminada i pedalada popular de dissabte al matí.

L’accés al festival serà gratuït, però per participar a les activitats s’hauran de bescanviar els euros a la moneda oficial de la jornada, els “benets” – a tall d’exemple, un benet equival a un euro. L’horari serà dissabte de 10h a 20h i diumenge de 10h a 15h. Dins d’aquesta franja horària també hi haurà animacions musicals amb ball i coreografia obertes a tothom qui vulgui participar. També hi haurà exhibicions amb una part competitiva, com és el cas dels salts amb bmx i l’street workout.