“Invictes” és un projecte del servei català de trànsit que arriba finalment a la Catalunya Central de la mà de l’Associació de disminuïts físics d’Osona (ADFO). Està orientat a les persones que hagin patit un accident de trànsit i que tinguin ferides greus amb seqüeles per a tota la vida.  La seva funció serà la d’acompanyar-les i donar suport i orientació per afavorir la seva vida autònoma i independent.

N’ha parlat Elena Roca, directora dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central

 

Invictes és un servei gratuït dissenyat per actuar entre l’alta hospitalària i el moment en què la persona interessada, torna a la seva vida. 

Informarà i orientarà a les víctimes, facilitarà tràmits i farà de coordinador entre els diferents serveis del territori, farà diagnòstics d’accessibilitat, promourà la participació en la vida social i associativa, orientarà i informarà per la inclusió laboral, acompanyarà als cuidadors i facilitarà la participació en grups de suport o ajuda mútua.

Treballarà també amb els familiars i amb l’entorn social de la víctima per poder-los adaptar i informar sobre la nova situació. Està previst que Invictes ajudi també a les persones cuidadores a través de la creació de grups d’ajuda mutus.

Ho ha explicat la gerent d’ADFO Maria Balasch. 

 

Tot i que aquesta tasca fa temps que es realitza, ara ho farà amb els recursos i el suport del servei Català de Trànsit fins al 2024. El servei s’ha presentat avui en roda de premsa, però porta actiu des del gener d’aquest any. En aquest temps, ha atès a 5 nous afectats.