Iniciem el dilluns amb un cel assolellat i una temperatura matinal força suau. Ahir ens va sorprendre algunes tempestes que arribaven per l’oest de cara al vespre i nit, però en tot cas eren seques i van deixar quantitats de pluja inapreciables. Els núvols associats ja s’han retirat a poc a poc, en una jornada avui que estarà dominada pel sol i l‘estabilitat arreu de la Catalunya Central. Només a la tarda podrien aparèixer algunes nuvolades d’evolució al Solsonès, que no portaran més conseqüència. Tot plegat, anirà acompanyat d’un ambient càlid durant el centre del dia, amb valors màxims que s’acostaran als 35ºC en alguns punts.

Demà dimarts, augment de la nuvolositat. Durant el matí en conjunt farà sol arreu, però aniran arribant bandes de núvols alts i mitgencs que enterboliran el cel a partir del migdia. A més, no es descarta algun petit ruixat local a la comarca del Solsonès durant les últimes hores del dia. I pel que fa al termòmetre patirà pocs canvis i continuarem amb una matinada molt suau i un migdia calorós.

De cara als pròxims dies, la inestabilitat anirà a l’alça dimecres, amb xàfecs força extensos i localment amb alguna tempesta. Unes precipitacions molt necessàries en un context de tanta sequera, però que sembla que no acumularan grans quantitats. A partir de dijous, tornarà el sol i la calor. Així i tot, tindrem temperatures normals per l’època de l’any i ara per ara no es veu cap entrada càlida a mitjà termini.