Entre divendres i dissabte vàrem tenir un canvi de temps molt brusc i espectacular. Diluvis, llampegades i finalment una mica de neu el dissabte de matinada que va acumular gruix a partir d’uns 450m de cota. Les quantitats de precipitació acumulada en menys de 24 hores van ser els següents (molt espectaculars): Montserrat-observatori de Sant Dimes 101mm, Santpedor 97mm, El Pont de Vilomara 92mm, Sant Fruitós de Bages 87mm, Manresa 84mm, Sallent 75mm i al Serrat de Castellnou 70mm (dels quals una part en forma de neu, acumulant entre 1 i 2cm). Sense cap dubte un temporal de primera categoria acompanyat de fortes llampegades a la nit.

Avui les temperatures al matí han estat fredes, amb valors de 0ºC a gran part del Pla de Bages, les temperatures màximes s’han recuperat i s’han enfilat fins els 16 a 17ºC i els núvols han augmentat a la tarda. Per demà esperem el pas d’un front poc actiu que pot deixar una mica de pluja entre el migdia i la tarda. En principi poca cosa, tot i que puntualment es poden superar els 5mm. Les temperatures mínimes pujaran clarament, sense glaçades, i les màximes baixaran i es situaran entre els 11 i els 13ºC.

El temps assolellat i més suau predominarà dimarts i dimecres.

Foto: paissatge nevat des de la Serra de Castelltallat aquest dissabte al matí. Per sobre dels 800 es van acumular uns 15cm de neu