L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages fa el primer pas per a la construcció d’una nova comissaria per a la policia local. L’ens ja ha adjudicat la redacció de l’avantprojecte i del projecte bàsic per a la seva construcció i la urbanització dels espais exteriors.

L’edifici es construirà en un terreny de poc més de 750 metres quadrats i disposarà d’una planta amb tots els serveis principals amb un accés adaptat i còmode. La planta baixa disposarà de dues zones diferenciades. Una amb el vestíbul controlat pel taulell de recepció, una sala d’espera, banys i un despatx per a les denúncies.

La segona zona comptarà amb les dependències pròpies de la policia: com són els vestidors, l’armer, l’arxiu i els despatxos. A banda també es farà una sala de briefing que permetrà realitzar reunions en casos d’emergència amb altres cossos de seguretat. La redacció del projecte s’ha adjudicat al despatx d’arquitectes Basterrechea-Tejada, de Rubí, per poc més de 31.000 euros.

El motiu del canvi de comissaria és la necessitat del servei policial de disposar d’unes instal·lacions més modernes i operatives ja que les actuals, ubicades a la plaça de la Vila, han quedat obsoletes. De forma provisional, mentre no s’executi aquest nou edifici que ara es projecta, la comissaria de la policia es traslladarà en un local situat al carrer Eugeni d’Ors número 23-25, a tocar de la plaça Onze de Setembre, que s’ha llogat per cinc anys. S’espera que el trasllat es faci efectiu a finals d’aquest any.