Inici de setmana amb l’abric i el paraigües

113

Iniciem aquest dilluns amb cel cobert i alguns ruixats febles a les comarques centrals, i és que avui serà un dia de portar paraigües també perquè aquestes pluges continuaran.
Amb tot, acomiadem el passat cap de setmana amb jornades variables, cel també enfosquit i algunes clarianes. Les precipitacions van restringir-se sobretot a comarques del Solsonès i Moianès, mentre que al Bages a la majoria de localitats van ser testimonials.
Avui esperem plugims des de primera hora del matí i estenent-se per l’extrem sud de la comarca del Bages, els quals progressivament aniran avançant de Sud a Nord fins a arribar a tots els indrets i fins al Prepirineu de cara a la tarda. Esperem també una baixada de temperatures i per tant de la cota de neu, amb màximes d’entre 9 i 13ºC i cota de neu baixant dels 1400 als 1200 metres.
D’altra banda, la pols en suspensió africana ha anat marxant i avui ho acabarà de fer perquè a finals del dia bufarà la tramuntana i vent de component nord netejant tota l’atmosfera.

Dimarts serà l’últim dia d’inestabilitat al cel, on caldrà abrigar-se una mica més al matí perquè baixaran les temperatures. Tanmateix, esperem algunes boires i núvols baixos conseqüents de les precipitacions que cauran avui, tot i que aniran marxant i l’ambient serà en alguns indrets força assolellat. A la tarda creixeran nuvolades arreu, amb xàfecs i ruixats que podran caure localment, deixant altre cop quantitats molt minses.
A més, les temperatures al migdia seran una mica més altes i rondant entre els 11 i 16ºC.

De cara als pròxims dies sembla que deixarem enrere el patró meteorològic que ens ha acompanyat durant els últims dies i setmanes, on el sol i el cel serè per tant tornaran a ser protagonistes a tot el territori, amb força estabilitat i amb una lleugera pujada de temperatures.